Православный календарь
Рекомендуем посетить
Музыковский Покровский мужской монастырь Херсонской епархии
УПЦ

НОВАЯ ИНФОРМАЦИЯ

Расписание богослужений в Свято-Духовском кафедральном соборе на  ЯНВАРЬ 

 

 

 

 

 

Звернення єпархіального Управління, духовенства та віруючих Херсонської єпархії Української Православної Церкви до Херсонської міської влади

"Нещодавно, з великим здивуванням і обуренням православні віруючі міста Херсона дізнались про прийняте 21.01.2014 року Рішення № 16 Виконавчого комітету Херсонської Міської Ради про встановлення у місті Херсоні на зеленій зоні навпроти будинку №4-а по вул. Дорофєєва (по непарній стороні вулиці) декоративної скульптури Даждьбога. Це рішення не обговорювалось ні зі спільнотою міста, ні з духовенством, ні з представниками будь-яких традиційних релігійних напрямків, послідовниками яких є переважна більшість мешканців нашого міста, та навіть про його прийняття ніхто відкрито не повідомляв.  

Зважаючи на це, з благословіння Високопреосвященнішого Іоанна, архієпископа Херсонського і Таврійського, від імені духовенства та віруючих Херсона, Управління Херсонської єпархії Української Православної Церкви просить Вас розглянути питання щодо скасування цього рішення, зважаючи на природньо негативну реакцію людей до встановлення вищезгаданної скульптури."

 

6 июня 2014 года состоялось очередное заседание исполкома городского совета, на котором было принято решение о приостановлении действия решения исполкома от 16 января 2014 года «Об установлении декоративной скульптуры древнеславянской культуры в виде Даждьбога».

Звернення єпархіального Управління, духовенства та віруючих Херсонської єпархії Української Православної Церкви до Херсонської міської влади

Опубликована: 06.06.2014